Podstawy żywienia i dietetyki

Obszerny kurs dwu dniowy, przekazujący podstawową wiedzę z zakresu dietetyki. Szkolenie przeznaczone dla studentów I i II roku studiów, kandydatów na studia wyższe, nauczycieli wychowania fizycznego, pedagogów szkolnych oraz osób pracujących w innych zawodach medycznych tak jak pielęgniarek, położnych, fizjoterapeutów. Zapraszamy także wszystkie osoby, które są zainteresowane zdrowym trybem życia i dietetyką.

TEMATYKA:

1 dzień:

  • zawód dietetyka
  • rola białek, tłuszczów i węglowodanów w żywieniu człowieka
  • witaminy i składniki mineralne ich źródła w pożywieniu
  • rola błonnika pokarmowego w diecie
  • zasady racjonalnego żywienia
  • rola aktywności fizycznej
  • przeprowadzanie wywiadu lekarskiego i żywieniowego z pacjentem

2 dzień:

  • zasady żywienia poszczególnych grup ludności (dzieci, dorośli, osoby starsze)
  • nomenklatura i nazewnictwo diet, zastosowanie
  • żywienie w wybranych jednostkach chorobowych
  • ćwiczenia praktyczne

KOSZT SZKOLENIA: 400 zł/ osobę/ dwa dni szkoleniowe około 16 h CENA PROMOCYJNA!!!

TERMIN SZKOLENIA: 10 i 11. 10 KATOWICE

ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE: formularz zgłoszeniowy

„Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem.”
Hipokrates