Szkolenia stacjonarne dla dietetyków Paleta Diet

Szkolenie stacjonarne:
Praktyczne zasady komponowania jadłospisów w prywatnym poradnictwie żywieniowym – 07.05.2016 – Katowice

Każdy praktykujący dietetyk zmaga się z różnymi niuansami przy komponowaniu jadłospisów. Nie zależnie czy jest to dieta podstawowa dla osoby zdrowej, odchudzająca czy specjalistyczna. Dostosowując posiłki zadajemy sobie pytania czym się kierować. W praktyce najważniejszym wytycznym staje się gust pacjenta, jego upodobania i nawyki żywieniowe. Wielkim wyzwaniem staje się ułożenie smacznego, prostego jadłospisu zgodnego z zasadami racjonalnego żywienia, normami oraz oczekiwaniami naszych klientów.

Tematyka szkolenia:

  1. Badanie potrzeb pacjenta korzystającego z usług dietetycznych. Gusta i upodobania żywieniowe. Planowanie jadłospisu indywidualnego.
  2. Zbilansowanie substancji odżywczych w diecie.
  3. Energetyczność jadłospisu. Podstawowa przemiana materii, całkowita, wydatek energetyczny dla poszczególnych grup ludności,ocena wartości energetycznej jadłospisu.
  4. Metody ocena jakościowej i ilościowej jadłospisów- na co zwrócić uwagę, jakie błędy najczęściej popełniamy.
  5. Praktyczne przygotowanie posiłków- jak sprawdzić czy nasz jadłospis jest prawidłowo skomponowany. Jak ocenić:
    -kolorystykę potraw
    -konsystencję
    -sposób przyprawienia
    -jakość użytych surowców
    – zagęszczeni potrawy
    -skład posiłków podstawowych, liczbę, ilość
    -dobór produktów spożywczych.
  6. Spożywanie posiłków poza domem a dieta.
  7. Ćwiczenia praktyczne: układanie jadłospisów jednodniowych, ocena jakościowa i ilościowa jadłospisów tygodniowych.
  8. Założenia do planowanych diet leczniczych
  9. Dyskusja
Obrazek wyróżniający Praktyczne zasady komponowania jadłospisów w prywatnym poradnictwie żywieniowym – 07.05.2016 – Katowice
Formularz zgłoszeniowy na szkolenie
Imię i nazwisko
Miejsce szkolenia Katowice
Adres e-mail
Numer telefonu
Newsletter
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w zgłoszeniu dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 28.08.97 o Ochronie Danych Osobowych Dz. Ust. Nr 133 poz. 833)

Prosimy po zarejestrowaniu się na szkolenie o dokonanie opłaty zgodnie z zamieszczonym cennikiem. Opłaty należy dokonać za pomocą przelewu bankowego na poniższe dane:
Paleta diet
ul. Słonimskiego 18
43- 600 Jaworzno
NUMER KONTA: 27 1050 1357 1000 0092 1566 9368 ING BANK ŚLĄSKI

W TYTULE PRZELEWU WPISUJĄC: Praktyczne zasady komponowania jadłospisów w prywatnym poradnictwie żywieniowym – 07.05.2016 – Katowice oraz imię i nazwisko kursanta

REZERWACJA BEZ OTRZYMANEJ ZAPŁATY JEST NIEWAŻNA.