Szkolenia internetowe dla dietetyków Paleta Diet

Przepisy


Słodkie zdrowe pokusy – Lekkie mufiny

Składniki 4 porcje:
  • 240 g pomidorów z puszki krojonych
  • 60 g stopionego ostudzonego masła
  • 2 jaja, 200 g mąki
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 40 ml mleka
  • 60g sera startego mozzarella
  • 100g feta odtłuszczone pokruszonego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 4 łyżki posiekanych liści bazylii
  • 1 łyżka suszonych pomidorów bez oleju.
Przygotowanie dania:
Pomidory z puszki wymieszać z jajkiem, mlekiem za pomocą trzepaczki, połączyć z pozostałymi składnikami wymieszać. Piec w 200 stopniach, gotowe muffiny będą wilgotne, soczyste i lekko chrupiące z zewnątrz.