Szkolenia internetowe dla dietetyków Paleta Diet

Przepisy


Słodkie zdrowe pokusy – Fit brownie czekoladowe

Składniki na blachę 24×24
  • 2 puszki fasoli czerwonej
  • 4 małe jajka
  • 6 łyżek kakao
  • 1 średniej wielkości banan
  • ok. 1/2 szklanki ksylitolu
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Przygotowanie:
Fasolę płuczemy. Przekładamy do miski lub blendera, dodajemy banana, kakao, sodę, olej i blendujemy na gładką masę. W drugiej misce ubijamy jajka z ksylitolem. Mieszamy powstałą masę jajeczną z kakaową i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach C przez ok 40-45 minut. Można udekorować truskawkami.