Szkolenia internetowe dla dietetyków Paleta Diet

Przepisy


Kolacje – Zielona sałatka z ciecierzycą

Składniki na 3 porcje
  • 1,5 szklanki ugotowanej cieciorki, lub cieciorki z puszki
  • ½ kostki sera feta półtłustego
  • 1 awokado
  • ½ długiego zielonego ogórka
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ cebuli czerwonej
  • 1 pęczek kolendry– posiekany
  • 1 łyżka oliwy
  • Po 1 łyżeczce: sok z cytryny, sól, pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Ciecierzycę suche ziarno, namocz całą noc. Następnie przepłucz dwa razy i ugotuj do miękkości. Jeżeli używasz cieciorki z puszki dokładnie opłucz z aquafaby i dodaj do miski. Następnie posikaj szczypiorek, cebulę, kolendrę. Ogórka pokrój w półksiężyce, awokado i ser feta w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i dopraw do smaku.