Szkolenia internetowe dla dietetyków Paleta Diet

Przepisy


Obiady – Sałatka makaronowa z fetą, rukolą i pestkami dyni

Składniki na 1 porcję:
  • rukola (2 garści)
  • ser feta półtłusty (¼ kostki)
  • nasiona dyni (1 łyżka)
  • pomidor (1 sztuka)
  • papryka (1 mała sztuka)
  • oliwa (1 łyżeczka)
  • miód (1 łyżeczka)
  • ocet balsamiczny (1 łyżeczka)
  • makaron z soczewicy (1/3 szklanki)
Przygotowanie:
Wymieszaj rukolę z serem i pokrojonymi w kostkę warzywami. Z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, majeranku, miodu i soku z cytryny przygotuj sos. Makaron ugotuj do miękkości i wymieszaj razem z pozostałymi składnikami. Polej sosem sałatkę i posyp pestkami uprażonymi na patelni.