Szkolenia internetowe dla dietetyków Paleta Diet

Przepisy


Kolacje – Pieczony batat z dorszem

Składniki na 2 porcje
  • Bataty (1 duża sztuka)
  • Dorsz (250g)
  • Natka pietruszki (2 łyżki)
  • Oliwa (2 łyżki)
  • Cytryna (½ opakowania)
  • Pieprz ziołowy, sól – po szczypcie
Przygotowanie:

Przygotowanie: Bataty umyć i przekroić wzdłuż następnie na kolejne mniejsze części- a’la ćwiartki. Zawinąć w folię i piec w temperaturze 180 stopni 30-40 minut. Filet z dorsza ułożyć w naczyniu żaroodpornym obłożyć plastrami cytryny i skroplić oliwą i dodać przyprawy. Włożyć po 10 minutach do piekarnika i piec obok batatów ok 20-30 minut. Na końcu podawać rybę z pieczonymi batatami. Całość posypać poszatkowaną natką pietruszki.