Szkolenia internetowe dla dietetyków Paleta Diet

Przepisy


Kolacje – Sałatka z brzoskwinią i orzechami

Składniki na 2 porcje
  • Rukola (2 duże garści)
  • Brzoskwinia (1 sztuka)
  • Orzechy włoskie (4 łyżki)
  • Ogórek zielony (1/3 sztuki)
  • Papryka (1 sztuka)
  • Sok z limonki (2 łyżki)
  • Oliwa (2 łyżki)
  • Sos balsamiczny (1 łyżeczka)
Przygotowanie:

Przygotowanie: Rukolę rozłożyć w dużym półmisku. Dodać pokrojoną na ćwiartki brzoskwinię, ogórka w półksiężyce i paprykę w paski. Wymieszać z dodatkiem oliwy i soku z limonki. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Posypać nimi sałatkę i skroplić sosem balsamicznym.