Naleśniki ze szpinakiem

2024-06-01 | Obiady, Przepisy

Przygotowanie

FARSZ:
Szpinak rozmrozić na oleju na rozgrzanej patelni, dodać resztę składników, wymieszać, dusić 5 min.

NALEŚNIKI:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy lub miksujemy, a następnie smażymy na patelni (z dwóch stron), lekko posmarowanej olejem. Podajemy na ciepło z farszem szpinakowym.

Składniki - 6 porcji

FARSZ:

  • 1 paczka mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
  • 1 paczka serka bielucha o smaku czosnkowym
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz, oregano po szczypcie
  • 1 łyżka oleju

NALEŚNIKI:

  • 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • łyżkę oleju,
  • szczyptę soli i cukru