Kolacje
Tosty na dzień dobry
Rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy. Rozbij nad patelnią jajo na sadzone. Gotowe przekrój na pół. Posyp pieprzem i ziołami. Połóż po połówce na...
Jajka faszerowane guacamole
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i zostawić do ostudzenia. Obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i umieścić je w głębokim talerzu....
Sałatka Caprese z octem balsamicznym
Pomidory pokroić na plasterki. Mozzarellę wyjąć z zalewy i pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć pomidory na półmisku na przemian z mozzarellą. Na...
Pieczony kalafior z kuminem
Odciąć liście z kalafiora, przekroić na pół. Główkę kalafiora rozdzielić na różyczki lub pokroić na cząstki. Kalafiora położyć na dużej blaszce...
Muffiny jajeczne z warzywami
Na gotującą wodę włożyć połówkę brokuła (różyczkami ku górze). Gotować przez ok. 3 minuty aby lekko zmiękł, wyjąć i pokroić na małe kawałki....
Hiszpańskie Gazpacho
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać. Pokroić na kawałki, odrzucić szypułki. Tak przygotowane pomidory włożyć do blendera, dodać obrane i pokrojone...
Pieczony batat z dorszem
Przygotowanie: Bataty umyć i przekroić wzdłuż następnie na kolejne mniejsze części- a’la ćwiartki. Zawinąć w folię i piec w temperaturze 180 stopni...
Sałatka z brzoskwinią i orzechami
Przygotowanie: Rukolę rozłożyć w dużym półmisku. Dodać pokrojoną na ćwiartki brzoskwinię, ogórka w półksiężyce i paprykę w paski. Wymieszać z...
Pizza na spodzie z kalafiora
SPÓD: Kalafior pokroić (bez twardych części) na desce. Rozdrobnić go w malakserze lub w blenderze dodatkowo nożem na kształt sypkiego białego ryżu....
Sałatka z szynką szwarcwaldzką
Sałatę, rukolę opłukać i ułożyć na półmisku. Gruszkę obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Ogórek obrać i pokroić w talarki....