Klasyczne leczo rozgrzewające

2023-05-25 | Obiady, Przepisy

Przygotowanie

Rozgrzej wysoką, dużą patelnię z oliwą- 4 łyżki. Wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pokrojoną na plasterki pierś z kurczaka, należy dusić składniki co chwilę mieszając. Dodać starty na tarce lub rozgnieciony czosnek i przyprawy. Podlać wodą- ¼ szklanki ciepłej wody. Dodaj pokrojone w kostkę paprykę i passatę. Gotować 20 minut.

Składniki 4 porcje

  • 500 passaty pomidorowej polecam z bazylią
  • 250 g piersi z kurczaka
  • 3 papryki kolorowe (żółta, czerwona, zielona)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • oliwa z oliwek
  • słodka papryka w proszku
  • papryka wędzona w proszku
  • harissa w proszku