Przygotowanie
W dużej misce połącz wszystkie suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier. Dodaj jajko oraz żółtka, jogurt i twaróg. Całość wymieszaj na jednolite ciasto. W momencie kiedy ciasto na oponki z piekarnika utworzy jednolitą kulkę, rozwałkuj je na grubość 1 cm i za pomocą szklanki wycinaj krążki. Pośrodku każdego krążka kieliszkiem wytnij dziurki. Krążki układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym piekarniku na 200 stopni 8- 10 min. Jako polewę można roztopić gorzką czekoladę.
Składniki
- mąka pszenna (1 szklanka)
- mąka orkiszowa (2 szklanki)
- jogurt grecki (2 ½ łyżki)
- ser twarogowy chudy (250 g)
- jajko (1 sztuka)
- żółtko (2 sztuki)
- erytrytol lub inny słodzik (4 łyżki)
- ekstrakt waniliowy (1 łyżka)
- proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
- soda oczyszczona (1 łyżeczka)