Przygotowanie
Z cykorii pozbądź się wierzchnich liści. Opłucz, osusz i wytnij głąby. Pozostałą część porozrywaj. Jabłko opłucz, obierz i przekrój. Wykrój gniazda nasienne. Pozostałą część pokrój w kostkę. Orzechy posiekaj na mniejsze kawałki.
Ser pokrój w kostkę. Do miseczki wlej sok z cytryny i dodaj sól oraz pieprz. Następnie dodaj 1 łyżeczkę miodu. Wymieszaj i dodaj oliwę z oliwek. Wszystkie składniki wymieszaj w salaterce i polej sosem winegret.
Składniki dla 3 porcji
- Cykoria zielona 1 sztuka
- Cykoria czerwona 1 sztuka
- Jabłko 2 sztuki
- Orzechy włoskie 2 garście
- Sok z cytryny 2 łyżki
- Oliwa z oliwek 3 łyżki
- Ser mozarella light 50 g
- Miód 1 łyżeczka