Przygotowanie
Mięso włóż do miski, wymieszaj z przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Papier do pieczenia posmaruj oliwą z oliwek i rozłóż na niej mięso, formując prostokąt o grubości kilku milimetrów. Mięso posmaruj pesto, ułóż rozmrożony uprzednio szpinak, posiekane drobno pomidory i mozarellę. Zwiń roladę, włóż do foremki do pieczenia i wstaw do lodówki na ok. 30min. W tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz roladę ok 1h. Gotową roladę podawaj z ulubionymi dodatkami.
Składniki dla 6 porcji
- 500g mięsa mielonego z indyka
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej razowej
- 1 opakowanie szpinaku mrożonego (uprzednio rozmrożonego i odciśniętego z nadmiaru wody)
- 1 łyżka pesto pomidorowego
- 5 szt pomidorów suszonych na słońcu
- 1 kulka sera mozarella
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/3 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/3 łyżeczki kminku mielonego
- 1 łyżka oliwy z oliwek