Sałatka z tuńczykiem ryżem

2023-11-08 | Kolacje, Przepisy

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Tuńczyka odsącz z zalewy.

Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój w drobną kostkę.

Kukurydzę odsącz z zalewy na durszlaku. Rybę, ostudzony ryż i wszystkie warzywa włóż do miski i wymieszaj razem. Dopraw według uznania. Dodaj jogurt.

Składniki dla 4 porcje

  • Tuńczyk w sosie własnym 1,5 puszki
  • Ryżu basmati 1 szklanka
  • Jaja 4 szt
  • Cebula czerwona 1,5 szt
  • Papryka czerwona 1,5 szt
  • Ogórki konserwowe 3 szt
  • Jogurt grecki 2 łyżki
  • Kukurydza konserwowa 1 mini puszka
  • sól, pieprz, natka pietruszki świeża