Bułeczki proteinowe z suszonymi pomidorami

2024-02-07 | Przepisy, Śniadania

Przygotowanie

Twaróg rozdrobnij widelcem, razem
z jajkami i suszonymi pomidorami , dodaj sól, pieprz, rozmaryn i wymieszaj.

Dodaj mąkę proszek do pieczenia i ugnieć do uzyskania zbitej masy. Formuj kulki wielkości śliwki. Układaj na blasze, piecz 20 min w 180 stopniach C.

Składniki na 6/8 bułeczek

  • Jaja 2 sztuki
  • Twaróg 250 g (1 opakowanie)
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz, rozmaryn- po 1/2 łyżeczki
  • Maka pszenna 1,5 szklanki (przy
    formowaniu pączków można trochę
    dosypać aby sie nie kleiły)
  • Suszone pomidory w paskach (już posiekane Lidl ) 2 czubate łyżki