Twarogowe pączki

2024-02-07 | Przepisy, Słodkie zdrowe pokusy

Przygotowanie

Twaróg rozdrobnij widelcem, razem z jajkami, erytrytolem i wymieszaj.

Dodaj mąkę proszek do pieczenia i ugnieć do uzyskania zbitej masy. Formuj kulki wielkości śliwki. Układaj na blasze, piecz 20 min w 180 stopniach C. Po przestudzeniu przekrój na pół i posmaruj puddingiem proteinowym lub nadziej strzykawką.

Możesz spróbować same bez puddingu 🙂

Składniki na 6/8 sztuk

  • Jaja 2 sztuki
  • Twaróg 250 g (1 opakowanie)
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Erytrytol 6 łyżek
  • Maka pszenna 1,5 szklanki (przy
    formowaniu pączków można trochę
    dosypać aby sie nie kleiły)
  • Pudding proteinowy (do posmarowania po przekrojeniu)