Przygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w misce, dokładnie wymieszać mikserem lub trzepaczką.
Patelnię dobrze rozgrzać, natłuścić małą ilością oleju. Na patelnię wylewać porcje ciasta, rozprowadzić na całej powierzchni patelni. Smażyć chwilę, po czym odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejną chwilę.
Jako farsz można użyć serka bieluch ( 1 łyżka na naleśnik) i świeżych truskawek ( 3 – 4 sztuki na naleśnik –
pokroić do środka)
Patelnię dobrze rozgrzać, natłuścić małą ilością oleju. Na patelnię wylewać porcje ciasta, rozprowadzić na całej powierzchni patelni. Smażyć chwilę, po czym odwrócić na drugą stronę i smażyć kolejną chwilę.
Jako farsz można użyć serka bieluch ( 1 łyżka na naleśnik) i świeżych truskawek ( 3 – 4 sztuki na naleśnik –
pokroić do środka)
Składniki (10 – 12 sztuk). 1 PORCJA 2 sztuki
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 szklanka mleka
- truskawki 10 sztuk
- truskawki 1 banan
- 1 szklanka wody gazowanej
- 2 jajka
- Szczypta soli