Przygotowanie
Rabarbar umyć, pokroić w 2 centymetrowe kawałki. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu schłodzić. Z oliwy z oliwek, octu winnego, musztardy i ziół prowansalskich przygotuj sos. Połącz miks sałat, pokrojonego w ćwiartki pomidora malinowego, jabłko pokrojone w kostkę i ser mozzarella light pokrojone w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki z sosem. Na suchej patelni podprażyć łyżkę słonecznika. Chleb pokrój w kostkę i grilluj na suchej patelni ze słonecznikiem. Posypać na wierzchu sałatki.
Składniki
- rabarbar 4 łodygi
- rukola/ miks sałat 2 garści
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- cynamon szczypta
- kardamon szczypta
- pomidor malinowy 1 sztuka
- jabłko 1 mała sztuka
- ser mozzarella light 1 sztuka
- musztarda 1 łyżeczka
- chleb razowy 1 kromka
- pieprz szczypta