
Przygotowanie
Umyj dokładnie pęczek rzodkiewek wraz z liśćmi. Pokrój rzodkiewki w drobną kostkę. Liście pokrój lub porwij palcami drobno. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Pomidora pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo. Wyciągnij żółtka i utrzyj łyżką z jogurtem, miodem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i musztardą – tworząc sos. Białka pokrój w kostkę. Połącz składniki, wymieszaj z sosem i dopraw pieprzem.

Składniki (1 porcja)
- rzodkiewka 1 pęczek (cały razem z liśćmi)
- pomidor malinowy 1 sztuka
- pieprz szczypta
- pomidorki koktajlowe 5 sztuk
- jajko gotowane 3 sztuki
SOS:
- jogurt naturalny gęsty 3 łyżki
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- miód 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżka
- musztarda 1 łyżka