
Przygotowanie
Ciecierzycę suche ziarno, namocz całą noc. Następnie przepłucz dwa razy i ugotuj do miękkości. Jeżeli używasz cieciorki z puszki dokładnie opłucz z aquafaby i dodaj do miski. Następnie posikaj szczypiorek, cebulę, kolendrę. Ogórka pokrój w półksiężyce, awokado i ser feta w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i dopraw do smaku.

Składniki (3 porcje)
- 1,5 szklanki ugotowanej cieciorki, lub cieciorki z puszki
- ½ kostki sera feta półtłustego
- 1 awokado
- ½ długiego zielonego ogórka
- ½ pęczka szczypiorku
- ½ cebuli czerwonej
- 1 pęczek kolendry– posiekany
- 1 łyżka oliwy
- Po 1 łyżeczce: sok z cytryny, sól, pieprz ziołowy