Przygotowanie
Twaróg dodajemy do miski razem ze skyrem waniliowym, szczyptą cynamonu, soli oraz łyżeczką ksylitolu. Dodajemy 2 łyżki wody i całość dokładnie blendujemy na gładką masę. Kawę zaparzamy w filiżance. Następnie moczymy w niej biszkopty i układamy na dnie szklanego prostokątnego pojemnika. Smarujemy wcześniej przygotowaną masą twarogową i ponownie układamy biszkopty. Tworzymy na przemian takie trzy warstwy. Górę posypujemy kakao i zostawiamy na noc w lodówce, aż składniki się połączą i zmiękną.
Składniki na 3 porcje
- twaróg (1 kostka)
- skyr waniliowy (150g)
- cynamon, sól (po szczypcie)
- ksylitol (1 łyżeczka)
- woda (2 łyżki)
- kawa rozpuszczalna (1 łyżeczka)
- biszkopty okrągłe (18 sztuk)
- kakao 100% (1 czubata łyżka)