Przygotowanie
Kaszę jaglaną przesypać do rondelka zalać mlekiem i gotować 15-20 minut co jakiś czas mieszając, aby kasza nie przywarła do dna. Dodać pod koniec wiórki kokosowe oraz miód. Wymieszać do rozpuszczenia. W osobnej misce wymieszać skyr z kakaem i erytrolem. Przygotować 3 pucharki i naprzemiennie układać warstwy : kasza jaglana- owoce- krem kakaowy. Wierzch udekorować wiórkami gorzkiej czekolady lub owocami. Smacznego!
Składniki (3 porcje)
- 1 woreczek kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka 1,5 %
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 2 łyżki miodu
- 1 opakowanie serka naturalnego typu islandzkiego „skyr”
- 1 łyżka gorzkiego kakao
- 1 łyżeczka erytrolu
- 250 g owoców jagodowych: borówki, maliny, truskawki