
Przygotowanie
Ugotuj kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu. W międzyczasie pokrój w paski ser halloumi o grubości około 3-4 cm. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj kawałki sera. Pokrój paprykę i ogórka w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój wzdłuż i dodaj do głębokiego talerza z resztą warzyw. Następnie dodaj młode listki, rukolę lub roszponkę. Następnie wyłóż 3-4 łyżki kaszy gryczanej i grillowane kawałki sera halloumi. Na sam koniec dodaj 3-4 kleksy humusu oraz posyp pestkami dyni.

Składniki
- 3-4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
- 3-4 kleksy hummusu (np. BIO z Lidla)
- 1-2 łyżki oliwy
- ½ opakowania sera halloumi
- ½ papryki
- ½ ogórka zielonego
- duża garść pomidorków koktajlowych
- Garść zieleniny (rukola lub roszponka)
- 1 łyżka pestek dyni